CG Live

Vaš pogled na grad

U Opštini Herceg Novi uskoro sanacija dva kraka Ustaničke ulice na Srbini

Radovi na sanaciji i rekonstrukciji putne infrastrukture u Herceg Novom nastavljaju se sa Ustaničkom ulicom u naselju Srbina, tačnije dva njena kraka, a vrijednost ove investicije iznosiće oko 60 hiljada eura.

Teren su obišli sekretar za komunalne djelatnosti Opštine Herceg Novi Vasilije Seferović, ispred Agencije za izgradnju i razvoj grada, direktor Aleksandar Kovačević i inženjer Milan Stamenović, kao i predstavnici mjesnih zajednica Srbina i Podi, Aleksandar Bjeletić i Vasilije Tomašević. Oni su mapirali oštećenja i premjerili dionice kojima je neophodna sanacija u što skorijem roku.
Seferović je ovom prilikom podsjetio da lokalna samouprava nastavlja sa intenzivnim radom na rekonstrukciji putne infrastrukture na teritoriji cijelog grada.
-Herceg Novi će tokom narednih mjeseci biti veliko gradilište – pored ovih ulica, očekuju nas radovi na rekonstrukciji Stepeništa Elize Duković, koji će koštati oko 100 hiljada eura, a uskoro počinju i radovi na rekonstrukciji putne infrastrukture u Osječkoj ulici, ulici 29. decembra, ulici Bokeških mornara i Ribarskoj ulici, sa ukupnom vrijednošću radova od oko 250 hiljada eura, naglasio je Seferović.
Sa projektom proširenja puta kroz Srbinu, uz izgradnju kanala za odvod atmosferskih voda, riješen bi bio dugogodišnji problem plavljenja puta, istakao je predsjednik MZ Srbina, Aleksandar Bjeletić. On je napomenuo da ovo naselje u narednom periodu očekuju značajni radovi na projektu rekonstrukcije zadužbine Srpska zakladna pomorska škola porodica Bošković-Đurović-Laketić, kao i rekonstrukcija tvrđave Španjola.
Prema riječima člana Savjeta Mjesne zajednice Podi, Vasilija Tomaševića, sanacija dionica u Ustaničkoj ulici je još jedan u nizu projekata koji zajedno realizuju građani u dogovoru sa Opštinom, a uz strpljenje i dobru volju, biće ih zasigurno još mnogo.