CG Live

Vaš pogled na grad

Uhapšena osoba zbog krađe cigareta iz Luke Bar

Službenici Uprave policije su, preduzmajući višednevne aktivnosti na teritoriji više gradova, identifikovali i u ranim jutarnjum časovima lišili slobode M.P. (36) iz Danilovgrada zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo teška krađa na štetu firme „Montenegro duvan komerc“ iz Mojkovca koja posjeduje skladište u Slobodnoj carinskoj zoni AD Luka Bar u Baru.

On je, kako se sumnja, u noći između 28. februara i 1. marta umišljajno i po prethodnom dogovoru sa nepoznatim licima došao do skladišta navedene firme u krugu Luke Bar i upotrebom podesnog sredstva provalio vrata hangara i iz unutrašnjosti otuđio 238 paketa cigarete.

Sumnja se da je M.P. potom transportovao ukradene cigarete teretnim motornim vozilom do Danilovgrada gdje ih predao za sada nepoznatom licu, a za transport cigareta dobio dogovorenu novčanu nadoknadu.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru je za M.P. donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Osim toga, barska i danilovgradska policija je po naredbi nadležnog sudije za istragu izvršila pretrese prostorija na dvije lokacije koje koristi M.P. U Danilovgradu je pronađena manja količina pištoljske municije o čemu je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv M.P. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici Uprave policije preduzimaju mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica ovog događaja i identifikaciji drugih izvršilaca navedenog krivičnog djela.