CG Live

Vaš pogled na grad

ZA PRIMJER DRUGIMA: FRANCA ĆE ZAPOSLITI OSAM OSOBA SA INVALIDITETOM

Iz kompanije “Meso – promet” su saopštili da podrška i saradnja koju imaju od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore je jedna od značajnijih, te da su ahvaljujući toj saradnji realizovali mnogobrojne projekte, gdje su nakon završetka istih u 99% slučajeva radnike zadržali.

“Pruža nam veliko zadovoljstvo što smo krenuli u realizaciju novog projekta koji ima za cilj zapošljavanje posebne kategorije osoba – lica sa invaliditetom. Kako se radi o ranjivoj kategoriji lica, mi kao društveno odgovorna kompanija kao i do sada nastojaćemo da se ta lica socijalizujemo i uvedemo kako u društvene tako i profesionalne sfere života, što smo do sada i pokazali obzirom da zapošljavamo više od 20 lica sa invaliditetom. Ova lica su se pokazala kao izuzetno odgovorna i spremna da odgovore svim zadacima kao i drugi radnici.
Opšti cilj projekta je doprinos smanjenja broja nezaposlenih lica sa invaliditetom kroz praktičan rad – obuka kod poslodavca, a u cilju zaposlenja kod poslodavca povećanje stope zaposlenosti lica sa invaliditetom.
Cilj projekta su osnaživanje i osposobljavanje 8 lica sa invaliditetom koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje za rad na konkretnom radnom mjestu (radnika na pakovanju i pomoćni radnik u trgovini ) , koji će biti zaposleni u toku trajanja projekta u kompaniji Meso-promet”, kazali su iz te kompanije.

Svih 8 lica sa invaliditetom će raditi na radnim mjestima koja odgovaraju njihovim stečenim znanjima i sposobnostima, a koja su prilagođena njiovom invaliditetu.

Svih 8 učesnika projekta-lica sa invaliditetom će biti zaposlena : 5 lica sa invaliditetom će se zaposliti na radnom mjestu radnika na pakovanju podnosioca projekta kompanije DOO „MESO-PROMET“ i 3 osobe sa invaliditetom će se zaposlitit kao pomoćni radnik u trgovini kod partnera projekta DOO „Franca Marketi“.