CG Live

Vaš pogled na grad

Konkurs za dodjelu nagrade mladim naučnicima iz oblasti društvenih nauka

Savezno ministarstvo vanjskih poslova SR Njemačke i francusko Ministarstvo za Evropu i vanjske poslove su u saradnji sa školom Hertie, Fakultetom za političke nauke – Sciences Po Paris i medijskim partnerima „Handelsblatt“ i „Les Echos“ raspisali konkurs za dodjelu nagrade Fondacije Henrik-Enderlein, koja je uspostavljena u znak sjećanja na izvanrednog naučnika, strastvenu evropsku ličnost i posljednjeg predsjednika škole Hertie: profesora Henrika Enderlein-a.

Naučnice i naučnici iz Evrope su pozvani da prijave svoje naučne radove do 20. aprila 2022.

Nagrada koju prati i novčana nagrada u iznosu od 10.000 eura se dodjeljuje mladim naučnicima u oblasti društvenih nauka, koji nisu stariji od 40 godina, a čiji su radovi u naučnom smislu izvanredni, te koji pružaju praktični doprinos za budućnost Evrope. Dodjela nagrada će biti organizovana u Parizu 2022. na proljeće.

Više informacija o postupku slanja radova i uslovima učešća možete naći ovdje: Henrik Enderlein Prize | Hertie School (hertie-school.org)

hhttps://www.hertie-school.org/en/henrik-enderlein-prize

https://www.auswaertiges-amt.de/de/newsroom/-/2517574#:~:text=Der%20mit%2010.000%20Euro%20dotierte,Fr%C3%BChjahr%202022%20in%20Paris%20stattfinden